Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, spune că plata pensiilor şi a salariilor nu este în pericol în această perioadă de criză provocată de coronavirus şi că s-a împrumutat de pe piaţa locală două miliarde de lei, banii necesari pentru plata pensiilor, salariilor, ajutoarelor sociale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, marţi seară, la Realitatea Plus, dacă pensiile şi salariile sunt în pericol, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu a răspuns: ”Nu. Ne-am ocupat şi asta este ceea ce fac în fiecare zi, caut surse de finanţare, sunt în contact cu  pieţele financiare, cu toate instituţiile financiare internaţionale, în această ordine: piaţa locală, a finanţării pe piaţa locală şi de aceea am o relaţie foarte bună cu sistemul financiar din România, cu Banca Naţională”. 

Cîţu a vorbit şi de împrumuturi de pe piaţa locală.

”Trebuie să ştii clar cum poţi să te finanţezi şi la ce cost şi aţi văzut că  deja săptămâna trecută am reuşit să ne împrumutăm de pe piaţa locală peste 2 miliarde de lei, bani care se duc direct către plata salariilor, pensii, ajutoare sociale, facturi, rambursări de TVA”, a mai spus ministrul de Finanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.