Brigada Rutieră a Capitalei a modificat, miercuri, sistemul de circulaţie în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde peste 1.500 de taxiuri s-au strâns deja pentru a protesta faţă de Ordonanţa de Urgenţă ”pentru menţinerea pirateriei”. Organizatorii anunţă că se vor strânge peste 5.000 de maşini, iar poliţiştii vor institui treptat mai multe restricţii de trafic. Platforma de ridesharing Uber a anunţat că vrea să colaboreze cu industria de taxi din România, aşa cum procedează şi în alte ţări, în contextul în care mulţi şoferi de taxi folosesc deja această aplicaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Uber despre protestul taximetriştilor: Vrem să colaborăm cu industria de taxi aşa cum facem în alte ţări. De fapt, mulţi şoferi de taxi deja folosesc aplicaţia noastră

”Este resistematizată circulaţia în Piaţa Victoriei, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului Romîniei”, a anunţat, miercuri dimineţă, Brigada Rutieră a Capitalei.

De asemenea, a fost restricţionat traficul rutier pe Şoseaua Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. La nevoie, poliţiştii vor restricţionat traficul şi pe Str. Paris şi breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei.

În zona protestului s-au strâns deja peste 1.500 de taxiuri, iar maşinile continuă să sosească.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat că organizează un protest cu 5.000 de taxiuri împotriva Ordonanţei de Urgenţă ”pentru menţinerea pirateriei”.

Protestul se va desfăşura până la ora 18:00, în Piaţa Victoriei, şi ar urma să participe mai multe asociaţii, printre care şi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).

”Cerem Guvernului să renunţe la OUG pentru legalizarea pirateriei în transportul rutier de persoane şi nu înţelegem de ce un vicepremier îi asigură pe „piraţi” că le va rezolva problema prin OUG şi explică necesitatea legiferării prin ordonanţe de urgenţă ca necesitate, motivând urgenţa prin faptul că Preşedintele României trimite legile Parlamentului înapoi, pentru modificare”, au transmis organizatorii.

Potrivit COTAR, Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii şi vicepremier, a făcut declaraţii din care reiese că s-a ocupat direct de construirea cadrului legislativ pentru menţinerea pe piaţă a platformelor de ridesharing, iar protestul este îndreptat împotriva acestora.

Reprezentanţii COTAR şi ai FORT au organizat, în ultima perioadă, mai multe proteste în Bucureşti, acuzând platformele de ridesharing, precum Clever şi Uber, că nu ar funcţiona în legalitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.