Traficul rutier pe Drumul Naţional 17 D, între judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava, a fost închis, luni, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, pe toată durata sesonului rece.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, de luni, se interzice circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe pe DN  17D între localităţile Valea Mare (judeţul Bistriţa Năsăud) şi Cârlibaba (judeţul Suceava).

”Această măsură s-a luat conform reglementărilor în vigoare privind circulaţia pe drumurile publice în sezonul rece şi a reglementărilor tehnice în vigoare”, anunţă CNAIR.

Instituirea acestei restricţii este necesară deoarece acest sector de drum se află în zonă montană unde nu există localităţi, fiind frecvente fenomene meteorologice extreme (căderi abundente de zăpadă şi viscol)

În acestă situaţie nu pot fi desfăşurate activităţile de deszăpezire, iar circulaţia nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.

În concluzie, pe acest sector de drum este interzisă circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule pe perioada sezonului rece.

Din aceleaşi motive, traficul a fost oprit încă de vineri pe Drumul Naţional 67 C – Transalpina, între Obârşia Lotrului (judeţ Vâlcea) şi Curpat (judeţ Alba), dar şi pe Drumul Naţional 1 R, între limita judeţului Cluj şi localitatea Mătişeşti (judeţ Alba).

În plus, este închisă circulaţia pe Transfăgărăşan, între judeţele Sibiu şi Argeş. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.