Circulaţia pe DN 7C - Transfăgăraşan -, care a fost închisă începând cu ora 10.00 între Bâlea Cascadă şi Cârtişoara, a fost reluată după ora 16.00, după ce au fost detonate două stânci de mari dimensiuni care erau în pericol să se prăbuşească pe carosabil, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Circulaţia a fost închisă pentru intervenţia geniştilor pentru derocare cu exploziv a unor stânci care puneau în pericol circulaţia rutieră. Detonarea initială a provocat desprinderea a două stânci de mari dimensiuni care au căzut pe carosabil, iar pentru fragmentarea şi îndepărtarea acestora a fost nevoie de două detonări suplimentare, ceea ce a prelungit intervalul de închidere a circulaţiei cu două ore, conform CNAIR.

În urma celor trei detonări au rezultat aproximativ 250 tone de arocamente pe partea carosabilă, ceea ce a făcut necesară intervenţia a 15 autobasculante aparţinând CNAIR pentru transportarea cantităţilor de stâncă rezultate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Reprezentanţii ISU Sibiu au anuntat că s-au folosit 20 de kilograme de trotil pentru detonarea stâncilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.