Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţă că este disponibilă o hartă a lucrărilor edilitare din sector, cei interesaţi putând vedea astfel unde sunt şantiere, când au început lucrările şi când se încheie, dar şi cine le realizează. "Din păcate am fost nevoit să vin cu acest sistem reactiv (pentru că nu avem unul integrat de planificare) pentru că efectiv m-am săturat efectiv să fiu luat la întrebări cu privire la lucrări care nu sunt sub controlul nostru, al Primăriei Sectorului 6 şi cu privire la care nu suntem nici măcar informaţi", afirmă Ciucu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am promis-o şi a venit! Harta lucrărilor edilitare din Sectorul 6 este aici. Puteţi acum vedea în timp real unde sunt gropi şi şantiere, care sunt lucrările care trenează, care şi-au depăşit termenul şi cine le desfăşoară", afirmă Ciprian Ciucu, luni, într-o postare pe Facebook.
 
El explică faptul că nu toate lucrările din Sectorul 6 sunt ale Primăriei de Sector, ci foarte multe aparţin diferiţilor operatori de utilităţi (electricitate, gaze, trafic, termoficare, internet etc.).
 
"Pentru că Primăria Sectorului 6 este notificată doar cu privire la lucrările de pe străzile secundare, am simţit nevoia să avem împreună o hartă care să ne prezinte situaţia reală. Este nevoie să gândim un sistem mult mai coerent de planificare a investiţiilor! Un sistem comun al PMB, primăriilor sectoarelor şi operatorilor de utilităţi pentru a elimina risipa (lucrări succesive în aceeaşi arie). De asemenea, trebui oprită practica unor operatori care lucrează lucrări de investiţii dar ne mint că sunt avarii, ca să le fie mai uşor şi să nu obţină avize şi să nu ne informeze şi să scape de verificare! Această hartă ne va arăta exact cum stă situaţia", adaugă edilul.
 
El îi îndeamnă pe cei care văd lucrări care nu sunt pe hartă să sesizeze autorităţile, pentru a se stabili ale cui sunt.
 
"Cu un singur click pe hartă veţi obţine în timp real informaţii cu privire la tipul lucrării (ex. gaze), operatorul care realizează lucrarea, data de începere şi de sfârşit a lucrării, dacă termenul de execuţie este depăşit şi cât de mare este întârzierea, daca terenul a fost pus în situaţia anterioară şi fotografii de la faţa locului. Dacă operatorii (inclusiv Primăria Sectorului 6) îşi fac treaba nu va fi nicio problemă. Dacă nu va fi o hartă a ruşinii... Din păcate am fost nevoit să vin cu acest sistem reactiv (pentru că nu avem unul integrat de planificare) pentru că efectiv m-am săturat efectiv să fiu luat la întrebări cu privire la lucrări care nu sunt sub controlul nostru, al Primăriei Sectorului 6 şi cu privire la care nu suntem nici măcar informaţi", precizează Ciucu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.