Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, spune că sumele pe care el le datorează bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat sunt din perioada anterioară numirii în funcţie, când era asociat, alături de soţia sa, la societatea de avocatură. Ciorbea precizează că în ultimii zece ani a plătit impozite şi taxe de 1,6 milioane de lei, iar în prezent, el şi soţia sa fac “eforturi deosebite pentru achitarea restului rămas de plată către bugetul de stat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În legătură cu apariţia, pe lista publicată de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, a numelor Victor Ciorbea şi Lacrima Ciorbea, ţin să fac următoarele precizări: Aceste datorii datează din perioada când am avut calitatea de asociat la Societatea Civilă Profesională de Avocaţi ‘Ciorbea Victor & Ciorbea Lacrima’, până la numirea în funcţia de Avocat al Poporului”, arată Victor Ciorbea într-un comunicat de presă transmis marţi, după ce numele lui a apărut pe lista datornicilor publicată de ANAF, cu datorii totale la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor de sănătate de aproximativ 200.000 de lei.

Victor Ciorbea a precizat că, în ultimii zece ani, a plătit către bugetul de stat 1.600.000 de lei, reprezentând taxe şi impozite, pe lângă suma de aproximativ 6.000.000 de lei, rate bancare.

“Menţionez faptul că, atât eu cât şi soţia mea, facem eforturi deosebite pentru achitarea restului rămas de plată către bugetul de stat, precum şi a celorlalte datorii, îndeplinindu-ne astfel, cu totală responsabilitate şi bună credinţă, obligaţiile de cetăţeni", a mai arătat Ciorbea.

Victor Ciorbea apare pe lista datornicilor publicată de ANAF cu datorii totale la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor de sănătate de aproximativ 200.000 de lei, soţia lui, Lacrima Ciorbea, fiind înregistrată cu o datorie şi mai mare, de peste 370.000 de lei.

Victor Ciorbea este înscris pe lista publicată de ANAF cu o datorie la bugetul de stat de 81.007 lei la care se adaugă 13.960 sumele accesorii rezultate din neplata la timp a contribuţiilor. Şi la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănatate, Ciorbea înregistrează datorii de 60.123 lei, la care se adaugă sume accesorii pentru neplata la timp de 40.675 lei, astfel că datoria la fondul asigurărilor de sănătate ajunge la 106.798 lei. În total, Victor Ciorbea ar trebui să plătească 201.165 lei ca să fie la zi cu toate datoriile la ANAF.

Şi soţia lui Victor Ciorbea, avocata Lacrima Ciorbea, înregistrează datorii totale de 370.714 lei. Mai exact, aceasta ar avea datorii de 185.005 lei la bugetul de stat, la care se adaugă cheltuieli accesorii de 77.921 lei pentru neplata la termen. La bugetul asigurărilor de sănătate, suma datorată de soţia lui Victor Ciorbea este de 106.798, reprezentând o datorie principală de 66.123 lei şi sume accesorii de 40.675 lei.

Lista vizează 187.230 de persoane, care au acumulat datorii de peste 1.500 de lei, şi are, în total, 4.359 de pagini. 

ANAF a publicat restanţele din obligaţiile fiscale pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată, precum şi diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.