Preşedintele USR, Dacian Cioloş, afirmă că un ajutor dat municipiului Timişoara în criza privind încălzirea în sistem centralizat nu trebuie privit drept "o favoare" acordată primarului Dominic Fritz, el explicând că edilul Timişoarei are de rezolvat probleme pentru care nu s-au găsit soluţii timp de mai mulţi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Situaţia de la Timişoara şi, în general, situaţia primăriilor conduse de primari de la USR am discutat-o şi într-o întâlnire directă pe care i-am cerut-o premierului. La Timişoara, să fie clar: nimeni nu face nicio favoare primarului de acolo, Dominic Fritz, pentru că ceea ce el trebuie să rezolve acuma vine din urmă. Toate greşelile care au fost acumulate în trecut acuma sunt exacerbate pentru că avem în plus, dincolo de reformele pe care primarul Dominic Fritz şi-a propus să le pună în aplicare acolo, mai vine şi criza aceasta a preţurilor şi sunt exacerbate toate acele probleme care s-au acumulat în timp, şi probleme care au fost puse sub preş şi nu au fost rezolvate", a afirmat Dacian Cioloş, miercuri, la TVR. 
 
Liderul USR a susţinut că Guvernul "nu a venit cu nicio soluţie durabilă până acum nici măcar pentru situaţia de criză".
 
El a declarat că probleme structurale privind încălzirea centrală în oraşe mari, precum Bucureşti sau Timişoara, trebuie să îşi găsească rezolvare.
 
De mai bine de o săptămână, societatea de termoficare din Timişoara, Colterm, a coborât temperatura de plecare a agentului termic în reţea, astfel că în apartamente, şcoli şi spitale temperatura ajunge la 12-16 grade, în condiţiile în care în aceste zile afară s-au înregistrat -10 grade.
 
Colterm are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil. În plus, are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat la timp certificatele verzi.
 
În acest sezon rece, Guvernul a alocat municipiului Timişoara, pentru termoficare, 54 de milioane de lei în luna noiembrie 2021 şi alte 15,4 milioane de lei în luna ianuarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.