Premierul Dacian Cioloş a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Discriminării Rasiale, precizând că ar trebui să ne reamintim că ura de rasă a omorât zeci de milioane de oameni în ultimul secol şi subliniind că rasismul radicalizează, polarizează, dezumanizează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”21 martie este Ziua Internaţională pentru eliminarea discriminării rasiale. O zi în care ar trebui să ne reamintim că ura de rasă a omorât zeci de milioane de oameni în ultimul secol. Ura nu ne face niciodată nici mai buni şi nici nu ne aduce pace”, a scris, luni, premierul Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

El a scris că şi-a petrecut mulţi ani alături de ”oameni de multe etnii şi mult mai multe naţionalitaţi”, a învăţat lucruri pe care altfel ar fi fost mult mai greu sau imposibil să le înveţe, punctând faptul că pe mulţi îi admiră şi o parte îi sunt prieteni dragi.

”Rasismul doare. Doare cel mai tare când eşti tu victima sau cei apropiaţi ţie. Scandările rasiste de pe stadioane, postările pline de ură de pe internet, declaraţiile populiste sau glumele proaste despre cei care nu au aceeaşi culoare, naţionalitate sau cetăţenie ca noi rănesc oameni. Rasismul radicalizează, polarizează, dezumanizează”, a arătat Cioloş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.