Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că a pornit în forţă controlul naţional la benzinării şi puncte de alimentare şi GPL şi a adăugat că solicită instituţiilor implicate să aplice legea cu stricteţe. De asemenea, el a menţionat că aceşti aşa-zişi patroni care fac zeci şi sute de milioane de euro provocând tragedii de proporţii nu au ce căuta în mediul de afaceri. Măsurile au fost luate după ce două explozii la o staţie GPL din Crevedia s-au soldat cu moartea a 3 persoane, cu peste 50 de răniţi şi cu distrugerea mai multor gospodării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Ciolacu a mai declarat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că trebuie schimbată şi legislaţia în aşa fel încât cine nu are autorizaţie pentru activităţi cu risc major să răspundă şi penal. 
“M-am coordonat cu domnul vicepremier şi ministru de Interne. Văd că a pornit în forţă şi controlul naţional la benzinării, depozite, cisterne de carburant, cu accent special pe cele 1300 de puncte de alimentare cu GPL. Fac un apel şi cer tuturor instituţiilor implicate să aplice legea cu stricteţe şi oriunde găsesc nereguli, să ia măsuri ferme. Toţi aceşti aşa-zişi patroni care fac zeci şi sute de milioane de euro provocând tragedii de proporţii nu au ce căuta în mediul de afaceri din România. Trebuie să schimbăm şi legislaţia, astfel încât cine nu are autorizaţie sau aviz de funcţionare, mai ales pentru activităţi cu risc major, să răspundă şi penal. În acest moment doar plătesc o amendă şi îşi văd liniştiţi de treabă, adică produc alte drame”, a afirmat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.