Premierul Marcel Ciolacu a spus „haideţi să aşteptăm ancheta”, întrebat, vineri la Timişoara, dacă drona care ar fi căzut în apropiere de Brăila este de provenienţă rusească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acum câteva minute am vorbit cu domnul ministru al Apărării, de aseară s-a închis perimetrul, se desfăşoară o anchetă. Nu este prima, mi-aş dori să fie ultima, n-a pus viaţa în pericol nimănui. Momentan nu avem victime şi nu sunt astfel de probleme. Sperăm să fie, repet, cât mai mici, sau să evităm cât mai mult aceste evenimente”, a declarat Marcel Ciolacu, după ce a participat, vineri, la inaugurarea noului terminal de plecări externe al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara..

Chestionat dacă verificările făcute până acum indică ce provenienţă are această dronă şi dacă ar fi una rusească, premierul a răspuns;: „Haideţi să aşteptăm ancheta. Dacă ne uităm la crater nu a avut explozie, de aceea nu putea să producă daune, chiar dacă ar fi căzut în altă zonă”.

O dronă ar fi căzut joi seară, în apropiere de Brăila, relatează debraila.ro, neexistând însă o confirmare a incidentului din partea autorităţilor. Poliţia şi Jandarmeria au izolat zona în care a fost semnalată cădrea dronei. MApN A anunţat vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

MApN anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

“În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei.  Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, desfăşoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaţionale specifice”, a transmis Ministerul Apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.