Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că vor fi acordate ajutoare pentru familiile victimelor tragediei de la Crevedia, unde două explozii la o staţie GPL urmate de incendiu s-au soldat cu moartea a trei persoane şi cu peste 50 de răniţi - şi pentru cei cu gospodării afectate de incendiu şi a precizat că un însoţitor al răniţilor trataţi în străinătate va primi 2.000 de euro, iar un însoţitor al victimelor tratate în ţară – 2.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Aşa cum am promis, alocăm astăzi ajutoare pentru familiile victimelor tragediei de la Crevedia şi pentru toţi cei cu gospodării afectate de incendiu. Acordăm 2.000 de euro pe lună câte unui însoţitor al răniţilor trataţi în străinătate şi 2.000 de lei pe lună pentru un însoţitor al victimelor internate în ţară. Ajutăm şi persoanele singure şi familiile care au casele lovite de incendiu. Vorbim de sume ce pornesc de la 2.500 de lei şi ajung la 10.000 de lei de familie, în funcţie de cât de afectată este locuinţa”, a afirmat Marcel Ciolacu.
El a precizat că cel mai important este ca pacienţii aflaţi în stare gravă în urma exploziilor de la Crevedia să fie salvaţi. 
“Din păcate, astăzi s-a confirmat al treilea deces al unei victime de la Crevedia. Aş dori să transmit condoleanţe familiei în numele meu şi al Guvernului României. Cred că cel mai important este acum ca toţi ceilalţi pacienţi aflaţi în stare gravă să fie salvaţi, iar restul răniţilor să se întoarcă cu bine la familiile lor. Suntem permanent în legătură cu toate spitalele din Europa unde au fost transferaţi cei cu arsuri mari şi ne bucurăm la fiecare veste bună pe care o primim şi de asemenea o şi transmitem familiilor. De altfel, Guvernul a decis să plătească toate cheltuielile în ceea ce priveşte transportul, cheltuielile forfetare pentru însoţitorii tuturor acestor pacienţi români. Consider că este un gest absolut firesc într-o asemenea situaţie”, a mai transmis premierul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.