Cinci inculpaţi – patru persoane fizice şi o firmă – au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra mediului după ce au deversat în apele râului Argeş şi au îngropat în sol, în judeţul Giurgiu, aproape 20.000 de metri cubi de deşeuri provenite din excavări. Depozitarea acestora în gropi legale pentru deşeuri ar fi costat peste cinci milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au finalizat ancheta şi au dispus trimiterea în judecată a patru persoane fizice şi a unei persoane juridice într-un dosar care vizează infracţiuni contra mediului, anunţă Parchetul printr-un comunicat dat publicităţii marţi. 
 
"În perioada 26.07.2019 – 07.11.2019 inculpaţii au îngropat în sol şi împins în masele de apă respectiv bazinul râului Argeş şi masele de apă rezultate din excavare: volumul total de 19.609 metri cubi de deşeuri în două locaţii neautorizate pentru colectarea deşeurilor, respectiv volumul de 5.578 metri cubi deşeuri în locaţia din apropierea localităţii Novaci, judeţul Giurgiu şi volumul de 14.031 metri cubi deşeuri în cea de-a doua locaţie din apropierea localităţii Buturugani judeţul Giurgiu. Prin acţiunile inculpaţilor, cele două locaţii au fost transformate practic în gropi de gunoi neautorizate fără respectarea dispoziţiilor legale şi cauzând un prejudiciu semnificativ mediului", au reţinut anchetatorii în rechizitoriu. 
 
Confiorm sursei citate, toate acestea au avut scopul de a obţine un folos patrimonial, având în vedere că depozitarea deşeurilor la depozitele de deşeuri nepericuloase din apropierea celor două locaţii ar fi costat 5.240.434 lei.
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Giurgiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.