Competitorii sunt profesorii universitari  Nicolae Istudor (Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului), Robert Şova (Facultatea de Contabilitate şi Informatică de gestiune), Adrian Tanţău (Facultatea de Administrarea Afacerilor, cu predare în limbi străine), Gabriela Ţigu (Facultatea de Business şi Turism) şi Răzvan Zaharia (Facultatea de Marketing).

Dosarele de candidatură includ declaraţia de intenţie, declaraţia pe proprie răspundere privind colaborarea cu fosta Securitate, CV-ul, planul de management şi lista lucrărilor publicate. 

Votul, universal, direct şi secret, va fi exercitat la trei secţii de votare amenajate în incinta ASE. La scrutin participă toate cadrele didactice şi de cercetare titulare, precum şi reprezentanţii studenţilor în senatul universitar şi în consiliile facultăţilor.

Prezenţa a jumătate plus unu din numărul celor cu drept de vot este condiţie esenţială pentru validarea alegerilor.

Este desemnat câştigător candidatul care a întrunit cele mai multe voturi, cu condiţia ca acestea să reprezinte cel puţin jumătate plus unu din numărul alegătorilor prezenţi la urne.

În cazul în care nu sunt întrunite aceste condiţii, un al doilea tur de scrutin va avea loc în 29 februarie, urmând să participe primii doi clasaţi.