Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, dă asigurări că subiectele la examenele naţionale - Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul - vor fi adaptate situaţiei create de criza sanitară. "Vom avea şi voinţa şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale, încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească”, susţine ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Cîmpeanu a declarat, marţi seară, că elevii claselor a opta şi a douăsprezecea nu vor fi cei care vor plăti pentru pierderile produse în sistem în perioada pandemiei de COVID-19 şi, prin urmare, subiectele vor fi adaptate situaţiei. 
 
"Atâta vreme cât această perioadă de criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională pentru orice sistem de educaţie, inclusiv pentru sistemul de educaţie românesc, este total incorect să plătească doar elevii cauzele obiective generate de criza sanitară sau o oarecare pricepere de nivel scăzut a autorităţilor în a gestiona acest proces. Pe cale de consecinţă, subiectele vor fi perfect adaptate acestei perioade care a însemnat doi ani din parcursul educaţional al elevilor care susţin probele naţionale, şi Evaluarea Naţională, şi Bacalaureatul. Deci vom avea şi voinţa şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale, încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la TVR.
 
Ministrul a precizat că "elevii ştiu la ce să se aştepte”, atunci când vine vorba despre aceste examene naţionale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.