Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, miercuri, că nu are calitatea de a se implica în emiterea avizului Direcţiei Juridice în ceea ce priveşte ”plagiatul grosier” din teza de doctorat a procurorului Codruţ Olaru, aşa cum i-a cerut Liga Studenţilor din Iaşi. Cîmpeanu consideră că, dacă ar face-o, ar fi un abuz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, miercuri, despre solicitarea Ligii Studenţilor din Iaşi referitoare la emiterea de urgenţă a avizului Direcţiei Juridice în ceea ce priveşte ”plagiatul grosier” din teza de doctorat a procurorului Codruţ Olaru şi a afirmat: ”Un ministru nu are posibilitatea să se implice în impunerea unui aviz de legalitate şi, dacă ar face-o, cred că ar fi un abuz. În cazul meu nu am nici competenţele şi nici dorinţa să mă amestec peste Direcţia Generală Juridică a ministerului care este îndreptăţită  să acorde avizul de legalitate. Îşi asumă emiterea avizului de legalitate sau de nelegalitate”.

Ministrul a precizat că tot ce a putut face din funcţia de ministru a făcut deja.

”Tot ceea ce am putut să fac am cerut celeritate şi sunt convins că astăzi sau mne vom avea un aviz pe speţa în cauză”, a mai afirmat ministrul.

Întrebat şi despre situaţia altor plagiate care ar aparţine unor persoane cuoscute, Cîmpeanu a afirmat: ”Inginerul din ministrul Educaţiei se va implica puternic în rezolvarea acestor probleme din justiţie. Evident că nu. Ce este în dreptul ministrului Educaţiei am făcut”.

Liga Studenţilor Iaşi solicită Ministerului Educaţiei emiterea de urgenţă a avizului Direcţiei Juridice în ceea ce priveşte ”plagiatul grosier” din teza de doctorat a procurorului Codruţ Olaru, membru CSM, şi condamnă ferm Ministerul, pe care îl acuză că acoperă cazurile de plagiat în tezele de doctorat ale unor persoane cu funcţii înalte de conducere analizate de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

În ianuarie 2018, jurnalista de investigaţii Emilia Şercan publica în PressOne o analiză asupra cărţii „Particularităţile criminalităţii organizate în România", publicată la Editura Hamangiu în 2014, bazată pe teza de doctorat cu acelaşi nume, susţinută cu un an înainte la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, sub coordonarea lui Tudorel Toader. Şercan arătase cum Olaru şi-a plagiat întreaga teză, din câteva cărţi, articole şi un referat on-line.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.