Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că în proiectul de ordonanţă de urgenţă privind transportul elevilor se prevede că nu familiile acestora vor avansa banii pentru abonamente pentru a primi decontul la finalul lunii, ci sumele vor veni de la Ministerul Educaţiei prin inspectoratele şcolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cîmpeanu a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei de Guvern, despre faptul că elevii sunt nemulţumiţi pentru că într-un proiect de ordonanţă de urgenţă gratuitatea transportului a fost înlocuită cu decontarea abonamentului.
 
"Ministerul Educaţiei este iniţiatorul acestui proiect de ordonanţă care foarte probabil se va aproba săptămâna viitoare în şedinţă de Guvern. Ministerul Educaţiei este responsabil cu decontul navetei elevilor. Ministerul Educaţiei a decuplat problema decontatului navei elevilor pentru care există 100 de milioane de lei în bugetul Ministerului Educaţiei de problema transportului local”, a afirmat Cîmpeanu. 
 
El a precizat că, potrivit noului act normativ, nu elevii vor mai avansa banii şi vor primi decontul la finalul lunii, ci sumele respective vor veni de la Ministerul Educaţiei. 
 
"Ministerul Educaţiei nu numai că va deconta plecând de la un tarif de 30 de lei şi nu de 10 lei pe primii trei kilometri, nu numai că a scos limita de transport de la 50 de kilometri până la orice distanţă necesară, dar am modificat şi principiul conform căruia nu vor mai avansa elevii, familiile banii, urmând să aştepte decontul la sfârşitul lunii, ci va avansa Ministerul Educaţiei prin inspectoratele şcolare şi şcoli sumele necesare, urmând ca apoi să se facă decontul la sfârşitul lunii. Aceasta este răspunsul pentru naveta elevilor, lucru în răspunderea Ministerului Educaţiei. Problema rămâne însă pentru transportul local”, a explicat Sorin Cîmpeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.