Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că instituţia pe care o conduce nu tolerează măsuri de disciplinare inadecvate care se constituie în adevărate abuzuri asupra elevilor şi dat ca exemplu cazul unui profesor care a fotografiat eleve de clasa a doua în vestiare, motivând că acest lucru ar fi o măsură de cercetare disciplinară. Pentru această faptă profesorul a fost sancţionat cu 10% din salariu, Cîmpeanu arătându-se nemulţumit de sancţiune. Conflictul se tranşează în instanţă, Cîmpeanu anunţând că se va prezenta joi la Tribunal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, la finalul conferinţei de presă, că se grăbeşte să ajungă la Tribunal pentru a răspunde pentru afirmaţii făcute în calitate de ministru al Educaţiei.

“Mă grăbesc la Tribunal pentru că în calitate de ministru al Educaţiei am îndrăznit să apreciez public că Ministerul Educaţiei nu tolerează măsuri de disciplinare inadecvate care se constituie în adevărate abuzuri asupra elevilor. Asta a fost declaraţia publică. În şcoala 164, la un moment dat, un profesor a fotografiat nişte eleve de clasa a doua, în vestiare, pe culoarul care ducea către toalete. Le-a fotografiat pretinzând că este o măsură de cercetare disciplinară. Am considerat inadecvat acest comportament, m-am pronunţat ca atare. A fost derulată o cercetare, sancţiunea a fost de 10% din salariu pe trei luni, am apreciat că este o sancţiune mult prea blândă, iar acum mă duc în instanţă să răspund pentru declaraţiile pe care le-am făcut în calitate de ministru”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Incidentul a avut loc în anul 2015, la Şcoala 164 din Bucureşti. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.