Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Digi24 că cererea privind vacanţa de primăvară de o lună a fost făcută de Ministerul Sănătăţii şi că deocamdată sunt doar propuneri discutate, nefiind semnat oficial niciun ordin de modificare a structurii anului şcolar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, la ora 10.00 vor avea loc discuţii în comisia de dialog social.

Ministrul a adăugat că intenţia a fost de a se crea o punte între cele două vacanţe prevăzute pentru aprilie, care se suprapuneau pe o perioadă de vârf epidemiologic, anunţată de specialiştii din sănătate.

"Această lună de vacanţă a fost solicitată expres de MS, puternic fundamentată pe criterii epidemiologice. Oricum şcolile nu ar fi putut rămâne deschise în aprilie”, a afirmat Cîmpeanu.

El spune că a fost o variantă propusă de Ministerul Educaţiei, conform legii stării de alertă, dar că nu e singura.

”Dacă sunt variante mai bune în interesul elevilor, Ministerul Educaţiei nu se încăpăţânează că ar deţine cea mai buna variantă. Aşteptăm propuneri constructive în interesul elevilor din partea partenerilor de dialog. Suntem datori să identificăm cele mai bune soluţii chiar dacă dor. Nu cred că cineva a anunţat că a semnat ordinul de ministru. Am spus că asta e varianta propusă de Ministerul Educaţiei, ordinul va fi semnat abia după consultări. Joi, la ora 10.00 vom avea comisia de dialog social, vedem cu ce propuneri se vine. Vom avea concluzii şi abia după aceea un ordin de ministru. Rezultatul va fi în interesul elevilor", a subliniat ministrul.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi că vacanţa de primăvară va fi prelungită şi că va dura din data de 2 aprilie până în 4 mai. Examenul de bacalaureat va avea loc la datele stabilite, însă Evaluarea Naională se va decala şi va avea loc în perioada 5-8 iulie. Ulterior, la Antena 3, ministrul a precizat că actualul an şcolar se va încheia în 2 iulie, în loc de 18 iunie, cum era programat iniţial. Consiliul Naţional al Elevilor a apreciat că decalarea Evaluării Naţionale şi creşterea duratei vacanţei de Paşte la aproape o lună va conduce la apariţia unei rupturi în procesul educaţional şi în ritmul de învăţare al fiecărui elev, fapt ce va avea consecinţe dezastruoase asupra rezultatelor de la examenele naţionale. De asemenea, dezaprobă decizia Ministerului Educaţiei ca şcolile să rămână deschise şi după depăşirea pragului de incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 6 la o mie de locuitori şi reclamă lipsa de consultare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.