Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că există o neîncredere "nedreaptă" în universităţile româneşti şi că se scot în evidenţă lucrurile care reprezintă greşeli grave, dar se uită de performanţa acestor universităţi raportată la investiţiile făcute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, cum poate face Ministerul Educaţiei ca elevii care pleacă să studieze la universităţi din străinătate să rămână în ţară. 
 
"Doar în măsura în care vom reuşi să redăm încrederea în universităţile româneşti şi încrederea în universităţile româneşti o redăm prin măsuri care sunt prevăzute în acest proiect al Legii învăţământului superior. Având în vedere că există în continuare o neîncredere tristă şi foarte dăunătoare atât în şcoală, cât şi în profesori şi, mai ales, există o neîncredere nedreaptă în universităţile româneşti, în care se scot în evidenţă doar acele lucruri care într-adevăr se constituie în greşeli grave, care trebuie să fie sancţionate, dar se uită cel mai adesea de performanţa universităţilor româneşti raportată la investiţiile pe care România le face în învăţământul universitar româneşti. Vom avea şanse mici ca acei elevi să decidă să studieze într-o universitate românească în care o întreagă societate aruncă cu noroi”, a transmis ministrul Educaţiei. 
 
El consideră că vom reuşi să facem o schimbare atunci când societatea românească va fi capabilă să ofere condiţii care să reprezinte o alternativă viabilă pentru elevii care merg să studieze în afara ţării. 
 
"În mod evident, în măsura în care societatea românească va fi capabilă să ofere condiţii care să se constituie într-o alternativă viabilă pentru aceşti absolvenţi de liceu care au şansa să studieze la universităţi din afara ţării, o alternativă viabilă atât din perspectiva aşteptărilor şi dorinţelor de dezvoltare personală ale fiecăruia dintre aceşti elevi, dar şi din perspectiva aşteptărilor lor profesionale, atunci abia vom reuşi să facem o schimbare”, a explicat ministrul Educaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.