Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că, din cele 1.150.000 de teste distribuite pentru a fi utilizate în şcolile din România, au fost folosite 19.000, precizând că acest lucru înseamnă că nu sunt acceptate în unităţile de învăţământ şi propune achiziţionarea de teste non-invazive şi care să nu necesite utilizarea lor de către personalul medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“1.150.000 teste au fost distribuite către DSP-uri acum o lună. Din acestea, au fost utilizate 19.000, un procent infim. Necesită administrarea de personal medical şi acesta este deficitar în şcolile din România. Sunt cabinete în 18 la sută din şcolile din România. Mulţi părinţi apreciază testele antigen rapide ca fiind invazie şi nu îşi dau acordul pentru testarea eelvilor. Într-o lună 19 mii de teste înseamnă că nu sunt acceptate în şcoli, înseamnă că trebuie schimbat ceva. Să fie achiziţionate teste non-invazize, care nu necesită personal medical. Am discutat cu ministrul Sănătăţii despre acest subiect”, a explicat Sorin Cîmpeanu. 
 
El a precizat că nu sunt probleme cu măştile de protecţie în şcolile din România. 
 
“Am plecat cu 37 de milioane de măşti, au venit şi măştile din partea autorităţilor locale, au fost donate 500 de mii de măşti către judeţele cu o diminuare a stocurilor. Măşti există”, a precizat Sorin Cîmpeanu.
 
El a precizat că există o creştere a infectărilor în rândul elevilor şi angajaţilor din sistemul medical.  
 
“Ultimele raportări de astăzi, 192 elevi infectaţi şi 115 angajaţi din sistemul din învăţământ. Este o creştere faţă de perioada anterioară”, a concluzionat ministrul Educaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.