Preşedintele Consiliului de Administraţie provizoriu al RADET, Sorin Chiriţă, a declarat miercuri că insolvenţa regiei nu îi va afecta în niciun fel pe bucureşteni, aceasta fiind doar o formă de protecţie a regiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce s-a întâmplat azi a fost o  hotătâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, prin care ne mandatează pentru iniţierea procedurii de insolvenţă a regiei. Practic, ne punem sub protecţia Tribunalului. Noi doar am prezentat CGMB situaţia gravă în care ne aflăm. Avem o datorie de 3,9 miliarde de lei către ELCEN. Nu avem posibilitatea fizică să o plătim, iar Consiliul General a luat această decizie”, a spus Chiriţă.

El a mai precizat că în Consiliul de Administraţie de joi se va lua act de hotărârea Consiliului General şi va fi înaintată o cerere către Tribunalul Bucureşti pentru intrarea în insolvenţă a RADET.

Întrebat dacă bucureştenii vor fi afectaţi de această decizie, Chiriţă a spus: ”Nu. Sub nicio formă”.

”Insolvenţa este doar o formă de protecţie sub autoritatea tribunalului. Judecătorul va veghea la buna administrare a acestei regii. Insolvenţa îngheaţă penalităţile. Nu vor mai curge penalităţi şi va asigura continuitatea serviciului şi pentru această iarnă, şi pentru iarna viitoare. Vorbim de o reorganizare, nu de falimentare. Avem pe umeri milioane de oameni care sunt racordaţi. Nu putem sta cu mâinile în sân. Preferăm să ne încetăm mandatul", a declarat Chiriţă, precizând că şedinţa de joi va fi ultima a acestui Consiliu de Administraţie al RADET.

"După declararea insolvenţei, administratorul judiciar va prelua conducerea acestei regii”, a adăugat preşedintele Consiliului de Administraţie provizoriu al RADET.

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre care prevede mandatarea Consiliului de Administraţie (CA) al RADET pentru a lua "toate măsurile necesare continuării actrivităţii şi garantării livrării agentului termic".

Potrivit proiectului de hotărâre, CA al RADET este mandatat să ia "toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii RADET, în vederea garantării livrării agentului termic pentru populaţie şi pentru instituţiile racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică". 

Consilierii generali au votat şi un amendament la acest proiect, care prevede începerea procedurilor de intrare în insolvenţă a RADET. Amendamentul a fost votat cu 28 de voturi "pentru", din partea consilierilor PSD şi ALDE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.