Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, duminică, scăderea preţului gigacaloriei pentru populaţie cu suma de 20 de lei, în urma investiţilor derulate pentru reabilitarea reţelelor de termoficare, edilul ieşean afirmând că speră că şi alte mari oraşe să preia acest exemplu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primarul Mihai Chirica a declarat, într-o conferinţă de presă, că începând cu 1 martie preţul gigacaloriei furnizată populaţiei va scădea în Iaşi de la 265 de lei la 245 de lei, el precizând că este pentru prima dată în Iaşi când se ieftineşte agentul termic.
 
”Este o muncă de cinci ani, la capătul unor investiţii care s-au derulat pentru modernizarea sistemului de termoficare. Reducerea preţului se datorează efectuării lucrărilor de modernizare şi reabilitare ale sistemului centralizat de încălzire, reducerii pierderilor de energie, managementului mai bun, reducerii de personal, dar şi a comunicării mai bune între consumatori şi producător”, a afirmat Mihai Cirica.
 
Edilul ieşean a precizat, referindu-se la ieftinirea agentului termic, că ”rămâne de văzut dacă e mult sau puţin”, dar că important este să existe o scădere şi o creştere de preţ.
 
”Suntem primul mare oraş din ţară care face asta şi sper să devenim un exemplu şi pentru alte localităţi”, a spus Mihai Chirica.
 
El a mai afirmat că nu va fi redusă subvenţia la încălzire acordată populaţiei şi că ”toată această scădere se va duce către locatari”.
Tot cu 20 de lei se va reduce şi preţul la energia termică furnizată instituţiilor şi agenţilor economici.
 
Noile tarife vor fi aprobate luni, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Iaşi.
 
”De asta am şi programat şedinţa de consiliu la începutul lunii, pentru ca măsura să intre în vigoare de la 1 martie. Asta pentru că agentul termic va fi furnizat la Iaşi pe tot parcursul acestei luni şi am vrut ca oamenii să beneficieze de această reducere”, a mai declarat edilul Iaşiului, Mihai Chirica.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.