Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) va fi suplimentat cu 130 de milioane de lei la credite de angajament şi cu 15 milioane de lei la credite bugetare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul dezbaterilor, primarul general, Gabriela Firea, a susţinut că aceste sume vor fi folosite pentru dotarea spitalelor.

"Avem 19 spitale în subordinea Consiliului General. ASSMB a solicitat managerilor acestor spitale necesarul de dotări, de aparatură. Avem în acest moment un inventar al aparaturii necesare pentru ca spitalele din Capitală să arate la nivel european şi să poată să ofere servicii de calitate pacienţilor care ajung în aceste spitale. Este vorba, printre altele, de câteva dintre spitalele care au chiar şi o recunoaştere naţională, mă refer la spitalul Foişor, Spitalul de Copii Gomoiu, Spitalul Carol Davila, Colţea, Malaxa, Filantropia, Colentina, Victor Babeş", a  spus Firea.

Ea a adăugat că sumele necesare pentru aparatura medicală au fost luate de pe SEAP.

”Este vorba în total despre 130 de milioane de lei, circa 30 de milioane de euro, atât ar costa acest program, dar subliniez faptul că toate aceste aparate vor fi achiziţionate în urma unor licitaţii publice, deschise, absolut transparente, electronice, deci pe SEAP, nu intervine resursa umană, nu au loc subiectivismele", a mai spus edilul general al Capitalei. 

Pe de altă parte, Nicuşor Dan (USB) a precizat că reprezentanţii USB în CGMB susţin alocarea de fonduri pentru spitale.

"Susţinem alocarea de bani pentru spitale, susţinem aceste cifre: 15 milioane pentru anul acesta, 130 de milioane pentru anii următori. Însă avem numeroase exemple în care alocarea nejudicioasă a banilor a dus la eşec. Cazul Hexi Pharma e un exemplu. Nu sunt de acord cu modul în care a operat Administraţia Spitalelor, care a venit şi a spus: cerem managerilor de spitale să vină cu propuneri de bun simţ pe ceea ce au nevoie. Pe bun simţ, unii au considerat că au nevoie de 200.000 de lei, alţii au considerat că au nevoie de 40 de milioane de lei", a spus Nicuşor Dan, în timpul dezbaterilor.

Potrivit proiectului adoptat, bugetul Primăriei suplimentarea bugetului destinat spitalelor a putut fi făcută ca urmare a diminuării bugetului Primăriei Capitalei la următoare obiective de investiţii: consolidarea şi reabilitarea imobilului din Bd. Regina Elisabeta nr 29-31 - 500.000 de lei; Centrul Militar Zonal din str. Icoanei nr. 27 - 500.000 de lei; Sala multifuncţională - Complex Sportiv Lia Manoliu - 10 milioane de lei; amenajarea şi reabilitarea sălii de spectacole şi spaţii anexe - Teatrul "Ion Creangă" - 4 milioane de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.