În şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de miercuri a fost aprobată o rectificare a bugetului Capitalei, în cadrul căreia au fost alocate fonduri pentru o serie de proiecte importante pentru Bucureşti. Printre acestea se numără: continuarea proiectului Străpungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, demararea unor noi lucrări de modernizare a reţelei de termoficare sau susţinerea Festivalului Naţional de Teatru, anunţă municipalitatea într-un comunicat oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru proiectul de investiţii „Străpungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu", s-au alocat astăzi 11.3 milioane de lei în vederea realizării exproprierilor necesare celei de-a doua etape a acestui proiect.

Etapa a doua presupune lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Iuliu Haţieganu, între pasajul peste Dâmboviţa şi Calea Vitan, pe o lungime de 1,3 kilometri. Lucrarea va fi realizată în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 şi Primăria Sectorului 4, Primăria Capitalei urmând să finanţeze  exproprierile, iar primăriile celor două sectoare să asigure execuţia lucrărilor. 

Potrivit Primăriei Capitalei, prin acelaşi proiect s-a aprobat şi finanţarea cheltuielilor neeligibile pe anul 2022, care vor fi suportate de la bugetul local, în vederea demarării obiectivului de investiţii „Modernizare magistrale de termoficare aparţinând SACET Bucureşti". Proiectul însumează 9,17 km de reţea şi va fi derulat cu fonduri guvernamentale.

Tot prin rectificarea bugetară de astăzi au fost aprobate fonduri şi pentru organizarea, la Bucureşti, a celui mai important şi longeviv festival naţional de teatru din România – FNT 2022, respectiv suma de 1 milion de lei. Astfel, în perioada 5-13 noiembrie, cele mai bune producţii teatrale româneşti vor putea fi vizionate pe scenele teatrelor din Capitală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.