Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat Asocierea SC BAICONS IMPEX SRL (lider de asociere) - I.S.P.C.F. SA, câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru elaborarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) privind „Sporirea eficienţei economice şi a siguranţei feroviare prin creşterea nivelului de centralizare al instalaţiilor de semnalizare feroviară: Lot 1 - Sucursalele Regionale CF Bucureşti şi Craiova şi Lot 3 Sucursala Regionala CF Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofertele financiare ale Asocierii SC BAICONS IMPEX SRL (lider de asociere) - I.S.P.C.F. SA, au fost de 3.000.000,00 lei fără TVA, pentru fiecare lot în parte (criteriul aplicat fiind Cel mai bun raport calitate-preţ).

 

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri nerambursabile prevăzute în Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), iar durata contractelor va fi de 9 luni, de la data de începere a prestării serviciilor, iar prin aceste contracte se vor implementa sisteme de centralizare electronică în 35 de staţii CF.

 

Modernizarea instalaţiilor de siguranţă aferente căii ferate existente (atât a celor din staţii cât şi a celor din interstaţii) are rolul de a creşte siguranţa traficului feroviar dar şi creşterea capacităţii sectoarelor feroviare prin utilizarea echipamentelor moderne. Din punct de vedere al beneficiilor centralizării electronice, se evidenţiază pe lângă componentele de siguranţă şi capacitate şi scăderea semnificativă a cheltuielilor companiei cu personalul şi întreţinerea, ceea ce conduce la o mai eficientă utilizare a fondurilor pentru asigurarea unei infrastructuri feroviare atractive, pentru operatorii de transport pe calea ferată şi beneficiarii acesteia. 

 

Creşterea nivelului de centralizare al unor instalaţii de semnalizare, prin centralizarea instalaţiilor şi integrarea acestora în centre de management ale traficului rezolvă problema deficitului de personal, contribuie la îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei trenurilor şi conduce la creşterea vitezei de circulaţie pe secţiile modernizate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.