Cetăţeanul italian internat la Spitalul Judeţean Sibiu, după ce a fost preluat de la aeroport de ISU, cu stare febrilă, nu este infectat cu coronavirus, arată rezultatele analizelor făcute la Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vă informăm că rezultatul analizelor de laborator efectuate la Timişoara pentru determinarea virusului 2019-nCoV (coronavirus), la cetăţeanul italian internat în cadrul Secţiei Clinice Boli Infecţioase a SCJU Sibiu este negativ", au anunţat reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Conform sursei citate, Bărbatul va rămâne internat în această noapte în cadrul secţiei, urmând ca miercuri să fie, cel mai probabil, externat.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Cpt Dumitru Croitoru" al judeţului Sibiu au fost solicitaţi, luni, pentru preluarea şi transportarea unui pacient cu stare febrilă de la Aeroportul Internaţional Sibiu.
 
Bărbatul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost transportat cu autospeciala de transport victime multiple la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru efectuarea de investigatii suplimentare.
 
Ulterior, reprezentanţii ISU Sibiu au precizat că este vorba de un cetăţean italian, care a venit pe ruta Veneţia - Viena - Sibiu. El a fost izolat preventiv, în condiţii de siguranţă, la Secţia Boli Infecţioase a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
 
"Având în vedere cele petrecute în această după-amiază, Aeroportul Internaţional Sibiu a transmis faptul că eficienţa măsurilor privind identificarea şi verificarea persoanelor venite din zone, inclusiv periferice, unde există focare de Coronavirus a fost dovedită. Ca măsură suplimentară a fost asigurată dezinfecţia fluxurilor de sosiri", arăta ISU Sibiu.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.