Un cetăţean turc care se sustrăgea arestării preventive în vederea extrădării către autorităţile judiciare americane pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie, încălcări ale controlului comercial strategic, transferuri frauduloase şi spălare de bani a fost prins săptămâna aceasta de către autorităţile române pe aeroportul Henri Coandă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate sâmbătă de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), cetăţeanul turc în vârstă de 40 de ani era căutat de către autorităţile din SUA fiind suspectat de conspiraţie, încălcări ale controlului comercial strategic, transferuri frauduloase şi spălare de bani. El a fost prins joi de către poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale pe aeroportul din Bucureşti, find dus în arestul Poliţiei Capitalei.

De asemenea, alte 120 de persoane urmărite în temeiul legii au fost depistate de către poliţiştii români în perioada 1 – 8 iunie. Dintre acestea, 51 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, pe numele a trei dintre ele există mandate de arestare preventivă, cinci persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, iar alte trei aveau emise sentinţe de internare în unităţi medicale de specialitate.

Printre cei depistaţi se numără un bărbat în vârstă de 38 ani, din Tulcea, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 3 ani şi 6 luni pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, precum şi un bărbat, de 27 ani, din Iaşi, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 4 ani pentru comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte.  

Poliţiştii români au depistat, în ultima săptămână, şi 183 de persoane care erau dispărute. Între acestea se numărăşi 74 de minori care au fost încredinţaţi familiilor sau au fost internaţi în centre pentru minori, niciunul dintre ei nefiind victima vreunei infracţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.