Membri ai familiei regale şi alte persoane participă, sâmbătă după-amiază, la o ceremonie religioasă care are loc la 40 de zile de la moartea Reginei Ana, ce se desfăşoară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, unde este înmormântată regina, slujba fiind oficată de către Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă după-amiază, la ora 15.00, la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş a început o slujbă religioasă la împlinirea a 40 de zile de la moartea Reginei Ana.

La ceremonie participă Principesa Moştenitoare Margareta, custode al coronei, principele Radu şi Principesa Maria.

Slujba religioasă este oficiată de către Înalt Preasfinţia Sa Calinic, episcop al Argeşului şi Muscelului.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit în data de 1 august.

Regina a fost înmormântată în 13 august la noua Catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, slujba de înhumare fiind oficiată de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, de IPS Iosif, mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale, IPS Calinic Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, ajutaţi de doi preoţi şi de un diacon. La ceremonia din 13 august au participat sute de oameni, unii dintre veniţi de la zeci de kilometri distanţă.

Necropola Regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş unde se află mormântul Reginei Ana, a fost deschisă publicului până la parastasul de 40 de zile, perioadă în care au fost oficiate slujbe de pomenire.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.