Ceremonia de încheiere a misiunii de Poliţie Aeriană Întărită a detaşamentului Forţelor Aeriene Regale Canadiene a avut loc vineri, secretarul de stat în Ministerul Apărării Simona Cojocaru afirmând că militarii canadiene au adus o contribuţie substanţială la protejarea spaţiului aerian al NATO, în regiunea Mării Negre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Apărării, secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a participat, vineri, alături de ambasadorul Canadei în România, Annick Goulet, de generalul-locotenent Eric Kenny, şeful Forţelor Aeriene Regale Canadiene, şi de generalul-locotenent Viorel Pană, şeful Forţelor Aeriene Române, la ceremonia de încheiere a misiunii eAP (enhanced Air Policing) a detaşamentului Forţelor Aeriene Regale Canadiene.

”Îmi exprim recunoştinţa faţă de militarii din Forţele Aeriene Regale Canadiene pentru dăruirea şi profesionalismul lor. Au adus o contribuţie substanţială la protejarea spaţiului aerian al NATO, în regiunea Mării Negre, o regiune de importanţă strategică, marcată de serioase provocări de securitate“, a transmis secretarul de stat.

Cojocaru a subliniat că parteneriatul dintre România şi Canada este unul puternic şi în continuă evoluţie. La finalul celei de-a şasea rotaţii la Mihail Kogălniceanu a Forţelor Aeriene Regale Canadiene (2017-2022) se poate afirma că nivelul cooperării în domeniul politico-militar este unul solid cu multiple perspective de dezvoltare.

Detaşamentul canadian, format din 180 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi şase aeronave CF-18 Hornet, a executat misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO timp de patru luni, alături de militari ai Forţelor Aeriene Române, care au acţionat cu aeronave F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR.

În luna decembrie, misiunea va fi preluată de Forţele Aeriene Italiene, care sunt în curs de dislocare în ţara noastră, a precizat MApN.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.