Ministrul de Interne, Lucian Bode, a participat, vineri, la ceremonia pentru decorarea Drapelului de Luptă şi pentru acordarea gradului absolvenţilor Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”. Ministrul le-a transmis noilor angajaţi ai ministerului că nu au păşit pe un drum uşor. ”Este nevoie de un suflu nou la nivelul tuturor structurilor, de tineri care să aibă o viziune modernă şi care să ne ajute să facem faţă mai bine provocărilor actuale şi viitoare”, a transmis ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 15 iulie a.c., în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a avut loc ceremonia decorării Drapelului de Luptă şi de acordare a gradului absolvenţilor Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”. Tinerii absolvenţi au primit gradul profesional de subinspector de poliţie/sublocotenent”, a transmis, vineri, MAI, ntr-un comunicat de presă.  

Ministrul le-a transmis absolvenţilor că nu au păşit pe un drum uşor.  

”Este nevoie de tineri entuziaşti şi dornici să înveţe de la cei cu experienţă, de un suflu nou la nivelul tuturor structurilor, de tineri care să aibă o viziune modernă şi care să ne ajute să facem faţă mai bine provocărilor actuale şi viitoare. Le-am transmis absolvenţilor că drumul pe care au păşit nu este deloc uşor şi i-am îndemnat să rămână consecvenţi valorilor morale şi profesionale care le-au fost transmise de părinţi şi profesori”, a afirmat ministrul Lucian Bode.  

În cadrul aceluiaşi eveniment, ministrul a decorat Drapelul de Luptă al Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, în semn de recunoştinţă din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru dăruirea şi profesionalismul corpului profesoral care a contribuit la formarea a mii de ofiţeri ai Ministerului Afacerilor Interne.  

Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, respectiv prin dispoziţii ale şefilor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, emise potrivit competenţelor legale, cu data de 15 iulie 2022, absolvenţilor cu diplomă de licenţă ai Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, promoţia 2022, forma de învăţământ cu frecvenţă, li se acordă gradul profesional de subinspector de poliţie, respectiv gradul militar de sublocotenent, după cum urmează:  

Facultatea de Poliţie:  
– 248 absolvenţi de la specializarea Ordine şi siguranţă publică – specialitatea poliţie;  
– 71 absolvenţi de la specializarea Ordine şi siguranţă publică – specialitatea poliţie de frontieră;  
– 69 absolvenţi de la specializarea Ordine şi siguranţă publică – specialitatea jandarmi;  
– 113 absolvenţi de la specializarea Drept;  
– 40 absolvenţi de la specializarea poliţie de penitenciare.  

Facultatea de Pompieri:  
– 50 de absolvenţi de la specializarea Instalaţii pentru construcţii – pompieri.  
Facultatea de Arhivistică:  
– 11 absolvenţi (ultima promoţie).  

Absolvenţilor cu diplomă de licenţă din promoţia 2022 a Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de Poliţie, Programul de studii universitare de licenţă/ specializarea Ordine şi siguranţă publică, forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, li se acordă grade profesionale, respectiv grade militare, în funcţie de vechimea în structurile Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează:  

– 37 de la specialitatea Poliţie;  
– 7 de la specialitatea Poliţie de Frontieră;  
– 7 de la specialitatea Jandarmi.  
 

Începând cu data de 18 iulie, absolvenţii se vor prezenta la unităţile Ministerului Afacerilor Interne centrale şi teritoriale, unde au fost repartizaţi în funcţie de rezultatele obţinute, nevoile structurilor şi propriile opţiuni.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.