Ceremonia de schimbare a comenzii detaşamentului Forţelor Aeriene Italiene dislocat în România pentru a executa misiuni de Poliţie Aeriană întărită a avut loc, marţi, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, la ceremonie au participat secretarul de stat din MApN Eduard Bachide, comandantul Comandamentului Forţelor de Operaţii Întrunite Italiene, generalul-locotenent Francesco Paolo Figliuolo, precum şi ambasadorul Italiei la Bucureşti, Alfredo Maria Durante Mangoni.

Secretarul de stat Bachide a mulţumit pentru contribuţia Forţelor Aeriene Italiene la consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, trupele italiene fiind la a treia rotaţie în Romania.

"Sunteţi un partener de încredere pentru noi, această misiune reprezintă o dovadă concretă a angajamentului ţării dumneavoastră la NATO şi o bună reflectare a importanţei pe care Italia o acordă apărării colective şi întăririi posturii de descurajare şi apărare în regiunea noastră. Dialogul bilateral la nivel înalt din anul 2022, cât şi cel din anul în curs reprezintă o dovadă în plus a angajamentului reciproc pentru consolidarea cooperării dintre statele noastre în domeniul apărării", a declarat el.

Detaşamentul italian, format din aproximativ 150 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi aeronave Eurofighter Typhoon, va executa în continuare, împreună cu militari ai Forţelor Aeriene Române, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) şi misiuni în cadrul conceptului Vigilenţă Aeriană Întărită (enhanced Vigilance Activity), sub comandă NATO, pentru încă patru luni.

Aceasta este cea de-a treia rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forţelor Aeriene Regale Italiene, după cele executate în anii 2019 şi 2021 şi cea de acum, începută în decembrie 2022.

Potrivit MApN, misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la creşterea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române şi cele Italiene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.