Centrul de servicii esenţiale de comunicaţii şi tehnologia informaţiei al STS a fost inaugurat, marţi, la Sibiu, acesta urmând să crească disponibilitatea serviciilor IT&C utilizate de instituţiile publice şi cele din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a inaugurat astăzi, la Sibiu, Centrul de servicii esenţiale de comunicaţii şi tehnologia informaţiei în prezenţa comisiilor reunite pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlamentul României şi a autorităţilor judeţene şi locale. Noul centru dispune de echipamente performante, interconectează reţele de mare capacitate care asigură serviciile de comunicaţii securizate pentru beneficiari şi va creşte disponibilitatea serviciilor IT&C utilizate de instituţiile publice şi cele din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Centrul de servicii esenţiale de comunicaţii şi tehnologia informaţiei al STS va fi, de asemenea, nod al infrastructurii Cloudului Guvernamental din România”, se arată într-un comunicat de presă transmis de STS.

Conform sursei citate, în contextul proceselor de digitalizare derulate la nivelul instituţiilor publice, centrul dispune de un Data Center construit conform specificaţiilor internaţionale de nivel TIER III şi este dotat cu echipamente IT&C şi tehnologii de ultimă generaţie, echipamente UPS şi de climatizare, săli de comunicaţii, fiind unul dintre cele mai moderne din ţară. Infrastructura acestuia va permite implementarea unor soluţii integrate de Cloud Computing, pentru a eficientiza utilizarea echipamentelor IT&C la nivelul administraţiei publice şi pentru a facilita interoperabilitatea între bazele de date ale statului.

De asemenea, în noul sediu de la Sibiu va funcţiona un centru regional de instruire 112 în care operatorii STS şi dispecerii din structurile de Ambulanţă, Poliţie, Pompieri, SMURD, Jandarmerie şi Salvamont vor urma cursuri de pregătire pentru a se familiariza cu noile funcţionalităţi ale aplicaţiei informatice care va fi implementată în cadrul proiectului de modernizare, prin fonduri externe, a Serviciului de urgenţă 112.

În centrul de la Sibiu îşi va desfăşura activitatea personalul Direcţiei Judeţene de Telecomunicaţii Speciale Sibiu – ingineri şi specialişti în telecomunicaţii, reţele, radiocomunicaţii, sisteme informatice, centre de date, precum şi operatori ai Serviciului de urgenţă 112. Clădirea este proiectată şi adaptată la noile cerinţe tehnologice şi este dotată cu sisteme eficiente şi redundante de alimentare cu energie electrică pentru a asigura continuitatea funcţionării serviciilor şi în situaţii de urgenţă.

STS este furnizorul de servicii din domeniul comunicaţiilor guvernamentale şi tehnologiei informaţiei pentru instituţiile şi autorităţile publice din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.