Un centru mobil de vaccinare pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani a fost amenajat, începând de miercuri, de Primăria Sectorului 4 în parcul Lumea Copiilor. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a afirmat cu acest prilej că vaccinarea este singurul drum către normalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Astăzi sunt aici într-o triplă calitate, aceea de primar, aceea de medic, dar mai ales în calitatea de părinte pe care o am. Prezenţa mea aici are legătură cu îndemnul pe care îl am către toate familiile din Sectorul 4, toate familiile din Bucureşti şi toate familiile din România să se alăture acestui demers al vaccinării pentru că este singurul drum către normalitate. Indiferent de faptul că există din păcate oameni care promovează ştiri false în ceea ce priveşte vaccinare, rolul nostru, al autorităţilor, rolul nostru ca şi părinţi este acela de fi noi înşine un exemplu în această privinţă”, a declarat primarul Daniel Băluţă, la inaugurarea centrului. 
 
El a afirmat că de luni o unitate mobilă va merge la unităţi şcolare pentru campania de vaccinare. 
 
“Astăzi am deschis un centru de vaccinare însă lucrurile în ceea ce priveşte vaccinarea în Sectorul 4 nu se opresc aici. Începând cu ziua de luni, o unitate mobilă va fi prezentă la absolut toate unităţile şcolare din sector în baza unei programări astfel încât toţi părinţii care îşi vor da acordul pentru vaccinarea copiilor să poată face acest lucru, nu doar copiii, cât şi părinţii, bunicii, cât şi toţi oameni din zona geografică respectivă”, a transmis primarul Sectorului 4. 
 
Copiii cu vârste între 12 şi 15 ani, pentru a căror vaccinare Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat folosirea serului produs de Pfizer-BionTech, pot fi imunizaţi împotriva COVID-19, începând de miercuri, în centrul mobil de vaccinare din parcul Lumea Copiilor (zona rotondă).
 
Amenajat de Primăria Sectorului 4, în imediata apropiere a centrului de vaccinare de la Palatul Naţional al Copiilor, noul centru mobil are două puncte de imunizare, ce vor funcţiona în intervalul orar 08:00 – 20:00 şi în care minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani vor putea fi vaccinaţi, cu acordul părinţilor/reprezentanţilor legali.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.