Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstrîrnac, a discutat, vineri, cu ambasadorul Germaniei în România pentru a cere detalii despre starea românilor răniţi în incendiul din localitatea germană Bergkamen şi pentru a afla măsurile care se iau pentru cei care au rămas fără locuinţă. Ministerul a creat o celulă de criză pentru a li se acorda ajutor imediat celor implicaţi în incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de către reprezentanţii Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, ministrul Andreea Păstîrnac a avut o convorbire cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, în care a solicitat detalii privind persoanele rănite si asistenţa care li se acordă cetaţenilor români rămaşi fară locuinţă.

”În cadrul convorbirii, ministrul Andreea  Păstîrnac şi-a exprimat intreaga solidaritate cu victimele, cetăţeni români, şi a solicitat cu celeritate o poziţie oficială a părţii germane privind cauzele incendiului”, se arată în comunicat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Mai mult, în vederea monitorizării situaţiei, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a contactat de urgenţă misiunea permanentă a României de la Berlin şi Consulatul General de la Bonn pentru furnizarea de informaţii şi a creat o celulă interministerială de criză, al cărei obiectiv este oferirea de asistenţă imediată românilor implicaţi în caz.

Reprezentanţii Ministerului se află în contact permanent cu autorităţile locale şi aşteaptă informaţii cu privire la măsurile luate de partea germană în vederea identificării mobilului atacului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.