Cele două persoane diagnosticate cu coronavirus şi internate la spitale din Cluj-Napoca şi Timişoara sunt în stare bună şi nu au febră, anunţă autorităţile. Probele analizate până în prezent la centrele din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, de la persoane întoarse din ţări afectate sau care au fost în contact cu posibili purtători ai virusului, au ieşit negative. În prezent, sunt în carantină în centre instituţionalizate 52 de persoane, alte 8.167 fiind izolate la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Două persoane diagnosticate cu virusul COVID-19 (coronavirus) sunt internate, în continuare, în unităţi spitaliceşti de specialitate din Cluj-Napoca şi Timişoara, cu stare bună de sănătate, fără febră. În ţara noastră, până în prezent, 3 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative", arată, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, în centrele de la Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca au fost analizate şi alte probe de la persoane care s-au întors din ţările afectate sau au avut contact cu persoane posibil purtătoare ale virusului, însă toate au ieşit negative.

Conform sursei citate, în continuare, la nivel naţional sunt în carantină în centre instituţionalizate 52 de persoane, iar 8.167 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

"Le recomandăm cetăţenilor care sunt monitorizaţi la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spaţiile stabilite şi să păstreze permanent legătura cu autorităţile sanitare din zona în care se află", menţionează sursa citată.

În cursul zilei de duminică, la TelVerde dedicat informării despre noul Coronavirus, s-au primit 646 de apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă şi cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecţiuni. Totodată, la numărul unic pentru preluare a apelurilor de urgenţă 112 au fost primite 80 de apeluri.

Atât numărul apelurilor la TelVerde, cât şi numărul apelurilor la 112 au scăzut faţă de zilele trecute.

"Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale (Guvern, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Afacerilor Externe) şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TelVerde 0800 800 358. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia dedicată +4021.320.20.20", precizează Grupul de Comunicare Strategică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.