Cele două persoane care au fost confirmate cu coronavirus şi care sunt internate la Cluj-Napoca şi Timişoara sunt în stare stabilă, anunţă autorităţile. Marţi dimineaţă, sunt în carantină instituţionalizată 42 de persoane, iar alte 9.431 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor transmise, marţi dimineaţă, de Grupul de Comunicare Strategică, în continuare, la nivel naţional sunt în carantină instituţionalizată 42 de persoane, iar 9.431 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

"Le recomandăm cetăţenilor care sunt monitorizaţi la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spaţiile stabilite şi să păstreze permanent legătura cu autorităţile sanitare din zona în care se află", arată sursa citată, precizând că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a înregistrat un dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor pentru o persoană care, aflată în izolare, a părăsit domiciliul.

În ţara noastră, până în prezent, 3 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative.

Cele două persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în unităţi spitaliceşti de specialitate din Cluj-Napoca şi Timişoara şi sunt în stare stabilă.

În cursul zilei de luni, 2 martie, la TelVerde dedicat informării despre noul Coronavirus, s-au primit 1.081 de apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă şi cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecţiuni. Totodată, la numărul unic de urgenţă 112 au fost primite 73 de apeluri.

Grupul de Comunicare Strategică aminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE 0800 800 358. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la o linia dedicată +4021.320.20.20.

"Reiterăm, totodată, faptul că în cursul zilei de ieri s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, dar şi Coreea de Sud şi Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, faţă de cetăţenii care ajung în România din aceste regiuni", arată Grupul de Comunicare Strategică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.