La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea au fost făcute trei intervenţii de prelevare de organe care au salvat viaţa a cel puţin zece pacienţi prin operaţii de transplant de organe făcute la Bucureşti şi Cluj-Napoca. Şi la Iaşi a fost făcută o prelevare de organe care va salva, de asemenea, alte vieţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul Carmen Pantiş, de la Spitalul Clinic Judeţean Oradea a anunţat că ultima prelevare de organe realizată la unitatea medicală pe care o conduce s-a încheiat joi dimineaţă. 

“La Spitalul Clinic Judeţean De Urgenţă Oradea, în ultimele 3 zile s-au realizat 3 intrevenţii de prelevare organe şi ţesuturi, ultima dintre acestea s-a încheiat în zorii acestei dimineţi (28 iulie). Mulţumim din suflet, cu respect şi recunoştinţă familiilor celor 3 donatori, care au fost de acord să dăruiască o şansă altor semeni necunoscuţi. Decizia de a ajuta alţi oameni necunoscuţi, care trebuie luată într-unul din cele mai grele momente din viaţă, este una dificilă şi încărcată de emoţii puternice”, a transmis Carmen Pantiş, potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Agenţiei Naţionale a Transplantului.  

În urma acestor prelevări de organe, 2 pacienţi au primit o nouă şansă datorită intervenţiei de transplant hepatic, realizată la Centrul de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni şi alţi 4 pacienţi vor duce o viaţă mai bună după intrevenţiile de transplant renal, realizate la Centrul de Transplant Renal Cluj Napoca. La Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, alţi 4 pacienţi vor putea vedea din nou datorită transplantului de cornee, iar şi mai mulţi pacienţi vor beneficia de intervenţiile de transplant osteotendinos.  

Şi la Iaşi s-a derulat o prelevare de organe, alţi pacienţi fiind salvaţi. 

 

 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.