Cei trei bărbaţi răniţi în incendiul de la Petromidia sunt în stare stabilă, pacientul de la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală este în continuare intubat, iar ceilalţi, de la Spitalul de Arşi, au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evoluţia pacientului de la Spitalul Bagdasar-Arseni, care are arsuri de gradele II şi III pe 23-25% din suprafaţa corpului,  este în general pozitivă, acesta fiind stabil şi în continuare intubat, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii (MS).

“Leziunile căilor respiratorii sunt serioase. Astăzi vor fi efectuate un control CT şi o bronhoscopie, urmând să se decidă conduita terapeutică ulterioară”, a precizat sursa citată.

Cei doi bărbaţi internaţi la Spitalul de Arşi din Capitală în urma incendiului de la Petromidia, care au arsuri de gradele II şi III pe 15% din suprafata corpului, sunt în stare generală bună şi stabili hemodinamic.

“În cursul zilei de ieri a fost executată în Blocul Operator procedura de debridare enzimatică. Pacienţii sunt pansaţi şi evaluaţi zilnic”, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Un al patrulea rănit, care după incendiul produs în 22 august, pe platforma Petromidia din Năvodari, a fost dus la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, a murit în 23 august, acesta având arsuri pe aproape toată suprafaţa corpului.

Reprezentanţii Rompetrol susţin că primele cercetări ale specialiştilor arată că incendiul de pe platforma Petromidia, soldat cu moartea unui angajat şi rănirea altor trei, nu a fost precedat de o explozie.

Procurorii constănţeni au deschis dosar penal în cazul incendiului de la rafinăria Petromidia şi fac cercetări pentru mai multe infracţiuni, între care ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

O anchetă face şi Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa, pentru a stabili cum a avut loc incidentul.

Totodată, reprezentanţi ai INSEMEX Petroşani vor face o expertiză pentru a afla cum s-a petrecut evenimentul de la rafinărie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.