Cea mai mare şcoală din municipiul Buzău, Şcoala nr. 11, unde învaţă circa 2.000 de copii, a trecut începând de vineri în scenariul roşu, după ce au fost confirmaţi cu noul coronavirus doi elevi şi un cadru didactic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit directorului Şcolii 11, Aurelian Poteraş, au fost confirmaţi cu noul coronavirus doi elevi de 7, respectiv 10 ani şi un profesor de educaţie fizică.

În urma apariţiei celor trei cazuri de infectare cu coronavirus, Consiliul de Administraţie al Şcolii a decis să propună Inspectoratului Şcolar trecerea şcolii în scenariul roşu, elevii urmând a învăţa online timp de două săptămâni.

"Copiii au luat coronavirusul de la părinţi. Aseară am primit vestea de la DSP că sunt pozitivi doi elevi şi un profesor, care a fost testat pentru că este observator federal. Am luat decizia ca elevii să treacă în scenariul roşu, aşa e cel mai bine pentru a-i proteja şi pe ei, dar şi pe noi, cadrele didactice”, a declarat directorul Şcolii 11 din Buzău, Aurelian Poteraşu.

Şcoala 11 din Buzău este cea mai mare din municipiul reşedinţă de judeţ, aici învăţând circa 2.000 de copii. Unitatea era în scenariul galben, copiii învăţând până acum o săptămână în clase, o săptămână online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.