Cea mai mare medie la sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat - 9,8 - a fost obţinută de un candidat din Bucureşti, arată datele publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro. În total, 11 absolvenţi au avut medii peste 9, iar 9.603 au obţinut medii peste 6.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, la sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat cea mai mare medie - 9,8 - a fost obţinută de un absolvent al Colegiului Naţional de Muzică "George Enescu" din Bucureşti.

Pe locurile următoare se situează un absolvent al Colegiului Tehnic "A.T. Laurian" din Agnita, cu media 9,73, şi unul de la Liceul Teoretic "Ion Cantacuzino" din Piteşti, cu media 9,58.

În total, unsprezece absolvenţi care au susţinut bacalaureatul în sesiunea a doua au avut medii peste 9.

Un număr de 9.603 candidaţi au medii peste 6.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie, au fost afişate încă de vineri seara pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, era prevăzută iniţial pentru sâmbătă, până la ora 12:00. Ulterior, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în 6 septembrie.

Cea de-a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018, la care s-au înscris peste 45.000 de candidaţi, a început în 20 august. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidaţi sunt din promoţia 2017-2018, iar 16.564 provin din promoţiile anterioare, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.