Cea de-a doua ediţie a programului de titluri de stat FIDELIS din 2023, desfãşuratã de Ministerul Finanţelor în parteneriat cu Morning Glory şi Rock FM, a adus cel mai mare numãr de investitori-donatori de pânã acum. Aproximativ 1.300 de donatori de sânge s-au alãturat campaniei „România are sânge de rocker, acum şi de investitor" în perioada 17-28 iulie şi au beneficiat de tranşa specialã cu cea mai mare dobândã oferitã în cadrul acestei ediţii, de 7,3%, pentru achiziţia de titluri de stat emise în lei, cu scadenţã la un an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suma totalã investitã în ediţia a doua a Programului FIDELIS a fost de peste 2,390 de miliarde de lei. Emisiunea în euro, cu scadenţa la 5 ani şi dobânda de 5,45%, a fost cea mai accesatã, cu un total de peste 210 milioane de euro plasaţi în cele 6484 de ordine. A doua cea mai accesatã a fost emisiunea în lei, cu scadenţa la 3 ani, dobânda de 7,20%, cu un total de 421.765 milioane de lei plasate în 4884 ordine.

„Sumele investite în cadrul celei de-a doua ediţii FIDELIS de anul acesta au demonstrat cã românii sunt familiarizaţi cu programul şi aleg titlurile de stat lansate de Ministerul Finanţelor pentru economiile lor, înregistrându-se o cerere importantã atât pentru tranşele în RON, cât şi pentru cele în EUR.  Tranşa specialã pentru donatorii de sânge a atras mai multe subscrieri decât ediţia precedentã, iar numãrul mare de donatori care au venit la centrul mobil organizat la sediul nostru confirmã entuziasmul faţã de caracterul social al acestei campanii. În total, 1.300 donatori au investit 106 milioane de lei, faţã de 1.000 de donatori în campania precedentã. Împreunã cu ROCK FM, care ne-au luat alãturi de ei în campania pentru promovarea donãrii, Ministerul Finanţelor oferã un parteneriat solid investitorilor care acceseazã aceste instrumente, dar şi persoanelor care au nevoie de sprijin prin donarea de sânge. Vedem cã ediţia aceasta a dus la creşterea numãrului donatorilor la nivel de Bucureşti cu 35%, faţã de aceeaşi lunã a anului precedent, de la 1.408 la 2.202 donatori", a declarat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

La nivel naţional, în luna iulie au donat 31.295 persoane. Cei mai mulţi donatori s-au înregistrat în Bucureşti, Cluj, Argeş, Timiş şi Prahova.

Totodatã, pentru prima datã de la startul parteneriatului cu Rock FM, un centru de donare a fost organizat chiar în sediul Ministerului Finanţelor. În total, în cele trei zile în care a funcţionat s-au înscris pentru 230 persoane, din care 170 au finalizat donarea, sângele colectat acoperind cererea pentru mai mult de 450 pacienţi.

Peste 20 miliarde lei au investit românii pânã acum în Fidelis

Ministerul Finanţelor a atras în total 758,2 milioane lei şi, respectiv, 329,1 milioane euro, prin a 12-a ofertã primarã de vânzare de titluri de stat FIDELIS, derulatã în ultimii patru ani prin sistemele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Prin intermediul celor 12 oferte derulate în ultimii patru ani, Ministerul Finanţelor a atras de la populaţie peste 20,5 miliarde lei (4,2 miliarde euro).

Valoarea nominalã a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Investitorii-donatori au beneficiat de scãderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Au beneficiat de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donãrii de sânge începând cu 1 ianuarie 2023.

Cei care investesc în titlurile de stat Fidelis se bucurã de facilitãţi precum: posibilitatea de a vinde titlurile înainte de maturitate, primind dobândã aferentã perioadei de deţinere; câştigurile cumulate din dobânzi şi profituri sunt neimpozabile; flexibilitate în administrarea şi diversificarea portofoliului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.