Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Constantin Buică a declarat, pentru News.ro, că există cazuri de infectare cu noul coronavirus la Biroul Judeţean Bucureşti, la Neamţ şi Centrală, însă situaţia este sub control. Angajaţii respectivi au fost internaţi, nu au simptome, a fost făcută dezinsecţie în clădirea AEP, precum şi la BEC. El a adăugat că a fost retestat de urgenţă, deoarece a intrat în contact cu multe persoane din instituţie, iar rezultatul a fost negativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Era la Biroul Judeţean Bucureşti, la Neamţ şi Centrală. Avem într-un final test toate rezultatele şi e informaţie clară. Este vorba decât de un angajat dintr-un birou şi cu ceilalţi doi în izolare la domiciliu. Restul au fost testaţi, sunt negativi toţi. În ceea ce priveşte Bucureştiul, doamna de la Bucureşti s-a dus în data de 26 iulie şi s-a testat pe cont propriu. Noi am anunţat DSP după o anchetă de risc. Abia miercuri am avut informaţia clară şi am informat şi DSP în scris şi pentru Bucureşti şi pentru Centrală. Noi am făcut dezinfecţie aici imediat miercuri seara pe toată clădirea, atunci când am aflat. Şi aceasta şi cea de la BEC. Personalul oricum se protejează cu măşti, dezinfectaţi, deci respectăm regulile. Nu e în pericol, la acest moment, nimeni”, a afirmat Constatin-Florin Mituleţu-Buică joi pentru News.ro.

El a adăugat că a fost testat pe 27 iulie şi apoi retestat de urgenţă, după aflarea cazurilor de infectare cu COVID-19, iar rezultatele au fost negative.

„Eu ca preşedinte al AEP am fost retestat în regim de urgenţă, atunci când am aflat, ca să nu pun în pericol alte persoane cu care am intrat în contact. Chiar am intrat în contact cu persoane din instituţie, din judecătorii BEC, şi ca să elimin această suspiciune, m-am testat eu în regim de urgenţă. Test negativ la retestare. M-am testat o dată pe  27 iulie, la dispoziţia DSP şi la retestare a fost negativ”, a completat Buică.

Întrebat de News.ro despre o posibilă anchetă epidemiologică, şeful AEP a răspuns: „Anchetă epidemiologică există la momentul în care reprezintă un risc. Dacă, potrivit informărilor pe care le-am dat la DSP nu există un risc, atunci nu se face o anchetă propriu-zisă de risc. La momentul acesta nu s-a făcut şi din schimbul de informaţii cu colegii de la DSP s-a constatat că la momentul acesta nu e nevoie de o anchetă epidemiologică”.  

Acesta a mai explicat că cei doi colegi, cel care lucrează la Bucureşti şi cel din Centrală au fost internaţi, iar starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici. Femeia angajată la AEP Neamţ este internată la „Matei Balş”.

„Colegul care e internat nu are manifestări. De la noi din Centrală este un coleg şi unul din Bucureşti. Amândoi internaţi, au fost luaţi imediat cu ambulanţa. Pe doamna de la Ilfov nici nu a luat-o ambulanţa, a stat acasă o săptămână, dar când am început noi să trimitem vinerea trecută la DSP înştiinţarea, au trimis ambulanţa şi a fost dusă la Matei Balş. Dar la fel sunt asimptomatici. Cea de la Neamţ e internată la spitalul de la Neamţ. La fel nu a avut simptome şi probleme, doar că după ce i-a ieşit testul. Şi ceilalţi doi sunt în izolare la domiciliu. Activitatea a fost preluată de personalul de la filiala de la Bacău şi lucrurile sunt sub control, la fel ca la Bucureşti. Aici la Bucureşti avem şeful biroului Ilfov care gestionează activitatea şi alte persoane. Suntem în stare bună de funcţionare”, a preşedintele AEP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.