Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a transmis, vineri, în legătură cu cazul medicului de la Maternitatea Polizu acuzat că lăsa copiii născuţi prematur să moară, că ancheta a început anul acesta, în urma unei plângeri, şi că s-a stabilit că, în 2019, el a refuzat să acorde îngrijiri medicale unei fetiţe ”deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale şi, ulterior, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie din cadrul Maternităţii Polizu sub aspectul săvârşirii de tentativă de omor calificat”, a transmis Parchetul Tribunalului Bucureşti, vineri.

Procurorii arată că, în 24 aprilie 2019, o femeie a născut ”o fetiţă viabilă” la Maternitatea Polizu, sub supravegherea medicului respectiv.

”Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminim fără semne de viabilitate. Deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirlor medicale”, scrie în comunicatul procurorilor.

În acest dosar s-a dispus realizarea unei expertize medico-legale, care urmează să fie făcută de experţi de la Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici”, cercetările fiind continuate de Parchetul d pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.