Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) anunţă că duminică a capturat, prin tranchilizare de la distanţă, un câine din zona în care în urmă cu o zi o femeie şi-a pierdut viaţa în urma unui atac al câinilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În această dimineaţă am reluat acţiunea de capturare a câinilor de pe câmpul din zona Lacul Morii. Teritoriul este foarte mare, este un câmp deschis, câinii nu permit apropierea de ei, iar din aceste motive acţiunea este extrem de dificilă. Până la acest moment a mai fost capturat un câine prin tranchilizare de la distanţă”, anunţă ASPA pe pagina de Facebook”, postând şi imagini din timpul acţiunii.
 

 
Imediat după incidentul de sâmbătă, ASPA anunţa că au fost identificaţi în zonă aproximativ 8 câini.
”Acţionăm, avem arme cu tranchilizant, încercăm să capturăm aceşti câini care se presupune că sunt cei care au făcut atacul din această dimineaţă. Până acum a fost capturată o femelă prin tranchilizare de la distanţă. Aceasta are sânge pe corp, urmează a se stabili dacă aparţine victimei sau altui animal găsit decedat aici pe câmp.
Este o acţiune extraordinar de dificilă, fiind un teritoriu atât de mare, atât de vast este o operaţiune extrem de dificilă. Alături de noi sunt şi echipaje ale Jandarmeriei şi Serviciului pentru Protecţia Animalelor şi poliţişti de la secţia 20 Poliţie”, noaru reprezentanţii instituţiei.
De asemenea, consemnau căzZona Lacul Morii este una cunoscută ca fiind o zonă cu câini fără stăpân.
”Am ridicat de pe aceste străzi peste 120 de câini până în prezent, din aprilie anul trecut (când femeia fusese atacată prima dată de câini - n.r.), de la incidentul de atunci până acum. Am făcut sesizări către alte autorităţi deoarece această problemă a câinilor fără stăpân nu e doar problema ASPA. Am spus-o şi o repetăm – capturarea nu rezolvă cauza, ci efectul. Luăm câinii găsiţi pe străzi la acel moment, însă dacă nu acţionăm printr-un efort comun alături de alte instituţii să luăm măsuri pentru a preveni astfel de incidente, din păcate, ne vom confrunta cu astfel de incidente în continuare”, se arată în postarea ASPA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.