Filosoful Mihai Şora comentează cazul bebeluşului de şase săptămâni de la Suceava mort după ce a fost scufundat în cristelniţă la botez, afirmând că ”un copilaş abia născut e un mănunchi de viaţă şi lumină, nu un boţ de carne pe care să-l învârteşti până socoteşti tu că ţi-ai îndeplinit „sarcina”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Un copilaş abia născut este o făptură fragilă, un mănunchi de viaţă şi lumină, nu un boţ de carne pe care să-l suceşti, să-l răstorni, să-l învârteşti până socoteşti tu că ţi-ai îndeplinit „sarcina“. „Întreita cufundare“ nu înseamnă să îneci pruncul. Nimic nu este mai străin de taina botezului decât rigiditatea unor gesturi făcute mecanic, fără înţelegerea miracolului care este puiul acela de om din mâinile tale. Dumnezeu să odihnească sufletul nevinovat al copilului, să aline durerea părinţilor şi a preotului”, scrie Şora pe Facebook.
Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava a ajuns la spital duminică, după ce a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost botezat prin scufundare în cristelniţă şi a murit luni dimineaţă, în jurul orei 6:00. El se afla la secţia ATI, unde fusese intubat şi ventilat mecanic.

Copilul a fost creştinat duminică la biserica Zamca, iar preotul ar fi scufundat copilul în cristelniţă, în loc să îl ude pe cap cu apa sfinţită. 

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor (ASR) a anunţat că analizează cazul bebeluşului.

Reprezentanţii ASR afirmă, într-un comunicat de presă, că au primit cu multă durere şi tristeţe în suflet ”vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor.”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis luni, că instituţia a cerut urgentarea anchetei la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi a transmis condoleanţe familiei îndoliate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.