Un nou cazan termic este instalat în aceste zile la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara, pentru a ajuta la încălzirea saloanelor, cabinetelor şi birourilor. Unitatea avea două astfel de cazane, dar unul s-a defectat şi, în cazul unei alte defecţiuni risca să rămână fără căldură şi apă caldă. Instalaţia nouă, grea de peste 1,5 tone, a fost instalată cu ajutorul unei macarale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara anunţă vineri că, în aceste zile, este instalat un nou cazan termic, ce va ajuta la încălzirea saloanelor, a cabinetelor medicale şi a birourilor unităţii sanitare.  

Noul echipament a fost amplasat în clădirea care adăposteşte centrala termică a spitalului. Unitatea sanitară avea două asemenea dispozitive pentru producerea agentului termic, însă, unul dintre ele a suferit o avarie majoră, iar reparaţia lui nu ar fi fost rentabilă. Astfel, s-a optat pentru înlocuirea echipamentului.  

”Noul cazan, obţinut ca urmare a unei donaţii făcute de magazinele Profi, are o putere nominală de aproape 1000 de kW şi produce agent termic care, la ieşirea din echipament, are o temperatură de 70 de grade Celsius”, a transmis, vineri, unitatea medicală.  

“Exact ca în cazul bătrânului panou electric, înlocuit în urmă cu câteva săptămâni, exista riscul unei avarii. O asemenea defecţiune la sistemul de producere a agentului termic ar fi dus la imposibilitatea încălzirii spitalului. Noi am fost singura unitate sanitară din Timişoara care nu a avut de suferit din cauza crizei de la compania de termoficare Colterm. Spitalul nostru a avut în permanenţă căldură şi apă caldă. În condiţiile în care Spitalul Victor Babeş este vârful de lance în lupta anti COVID 19, nu am vrut să riscăm ca în acestă iarnă să rămânem fără căldură. Cu un cazan defect, orice avarie la cel de-al doilea echipament ne-ar fi lăsat în frig. De aceea, am optat pentru achiziţionarea unui cazan nou”, a declarat prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara. 

Noul cazan este complet automatizat. Temperatura este monitorizată şi reglată cu ajutorul unui calculator. Din cauza greutăţii, de peste 1,5 tone, a fost necesară folosirea unei macarale pentru montarea lui.  

Primele probe cu noul cazan vor fi făcute săptămâna viitoare, după instalarea completă a echipamentului de automatizare, urmând ca, după aceea, sistemul de termoficare să funcţioneze la capacitate maximă. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.