Un caz de coronavirus a fost confirmat la o şcoală specială din Tecuci, la o angajată care se ocupă de curăţenie. Consiliul de Administraţie al unităţii propune cursuri exclusiv online în perioada următoare, deşi oraşul se încadrează în scenariul verde. Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, a precizat că situaţia va fi analizată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La o şcoală specială din municipiul Tecuci o persoană din personalul de îngrijre a fost confirmată cu infecţia cu coronavirus şi se află în izolare. Este o propunere a CA al şcolii ca să se desfăşoare online cursurile. Propunerea nu a ajuns încă la Prefectură sau la CJSU, dar în momentul în care vine propunerea ea trebuie să fie avizată de către DSP şi IŞJ”, a declarat, miercuri, pentru News.ro, prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu.

Potrivit acestuia, din datele pe care le deţine, angajata nu a intrat în contact cu alţi angajaţi ai unităţii.

”Aş vrea să precizez că fiind vorba despre o persoană care are atribuţii de curăţenie, pentru perioada cât persoana respectivă este izolată, la nivelul unităţii şcolare ar trebui analizată şi posibilitatea contractării unor servicii de curăţenie, tocmai pentru a încerca să avem un act şcolar faţă în faţă” a mai declarat prefectul.

Situaţia unităţii va fi analizată de către CSJU, după ce propunerea şcolii va fi avizată de către DSP şi Inspectoratul Şcolar.

Municipiul Tecuci se încadrează ăn scenariul verde, potrivit datelor prezentate de către Ministerul Sănătăţii, incidenţa cumulată, până luni, la ota 10.00, data de referinţă, fiind 0,47.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.