Câteva zeci de localnici din comuna Valea Lupului situată la câţiva kilometri de Iaşi au protestat marţi seară, oamenii solicitând autorităţilor să amenajeze mai multe pasarele pietonale în localitate, după ce în zonă au avut loc mai multe accidente în care au fost implicaţi pietoni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Participanţii, în special tineri, s-au adunat la marginea localităţii, purtând pancarte pe care se putea citi, între altele, ”Câte vieţi costă o pasarelă?” şi ”Dacă murim, cine mai plăeşte impozite?”.

Oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare.

La faţa locului a sosit şi prefectul judeţului Marian Şerbescu, care a stat de vorbă cu protestatarii.

Cei prezenţi la protest nu au blocat drumul european 85, care trece prin localitate, traversând în câteva rânduri şoseaua.

„Vrem să sensibilizăm autorităţile să facă pasarele în Valea Lupului. Costul este între 60.000 şi 100.000 de euro pentru una. Noi cerem să se facă patru astfel de construcţii. În zonă au avut loc accidente care au implicat pietoni. Prefectul a promis că săptămâna viitoare ne va chema la o întâlnire la care vor fi invitaţi şi reprezentanţi de la drumurile naţionale, dar şi de la primăriile Valea Lupului şi Iaşi. E ciudat, pentru că problema nu ţine doar de Valea Lupului, ci şi de Iaşi. Pe o parte a drumului este Valea Lupului, iar pe partea cealaltă eşti deja în municipiul Iaşi”, a declarat pentru News.ro, Cătălin Vătămănelu, iniţiatorul acţiunii de protest.

El a spus că manifestaţiile vor continua şi în zilele următoare, pentru că doar aşa se va ţine cont de părerea lor.

„Ne cheamă la discuţii, dar e nevoie să punem presiune. Vom ieşi în stradă seară de seară”, a precizat Vătămănelu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.