Câteva mii de persoane au ieşit în stradă, duminică, pentru a treisprezecea seară consecutiv, în mai multe oraşe din ţară, pentru a cere demisia Guvernului. Cei mai mulţi protestatari sunt la Cluj şi Sibiu, oamenii având pancarte pe care scrie ”Ziua muncim, noaptea vă păzim”, ”Aţi obosit deja? Noi nu, ghinion!” sau ”Doamne, ia-le ce-au furat, lasă-le cât au lucrat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primele persoane s-au adunat în faţa Prefecturii Braşov începând cu ora 19.00, iar în mai puţin de o oră numărul protestatarilor a ajuns la o mie.

Ei au pancarte pe care se poate citi: ”Dragnea. Penal. Demisia“, ”Tăriceanu. Penal. Demisia“, ”Nu mai găsiţi vinovaţi. Recunoaşteţi şi plecaţi“, „Mediciniştii vor să îl înveţe pe Dragnea ce este o celulă“ sau „Luptăm pentru o ţară curată“ şi strigă ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi“ şi „Cine nu sare are dosare”.

Protestatarii au plecat, în jurul orei 20.50, într-un marş spre Piaţa Sfatului.

Şi la Cluj, aproximativ 4.000 de oameni s-au adunat, de la ora 19.00, în Piaţa Unirii din oraş, unde au scandat ”Jos Guvernul”.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum ”Alungăm corupţia din România”, ”Păstrăm flacăra aprinsă”, ”Justiţie, onestitate, libertate”, ”Ziua muncim, noaptea vă păzim”, ”Aţi obosit deja? Noi nu, ghinion!”.

Mai mulţi participanţi la acţiune s-au adresat celor prezenţi de pe o scenă amplasată în piaţă, vorbind despre măsurile promovate de Guvernul Grindeanu şi cerându-le clujenilor să protesteze şi în zilele următoare.

În jurul orei 19.40, oamenii au plecat în marş pe străzile din zona centrală a oraşului.

Aproximativ o mie de oameni protestează şi la Iaşi, cerând demisia Guvernului Grindeanu.

Manifestanţii au început să se adune în Piaţa Unirii de la ora 18.30, iar numărul protestatarilor a crescut rapid, ajungând la aproximativ o mie o oră mai târziu.

Oamenii au venit cu drapele ale României, Uniunii Europene şi Statelor Unite ale Americii şi au fluiere şi vuvuzele.

Manifestanţii scandează ”Hoţii”, ”Jos, jos, jos, Guvernul mincinos”,„Iaşiul cere fără graţiere” şi „În democraţie hoţii stau la puşcărie”.

Cel mai probabil, manifestanţii vor porni în marş pe străziledin centrul oraşului.

La Sibiu, peste 2.500 de persoane au pornit în marş pe străzile din oraş, puţin după ora 19.30.

Oamenii s-au strâns în Piaţa Mare începând cu ora 19.00, iar o jumătate de oră mai tărziu deja peste 1.500 de protestatari se strânseseră în piaţa centrală.

Oamenii poartă pancarte al căror mesaj ironizează clasa politică, pe Liviu Dragnea, dar şi judecătorii Curţii Constituţionale: ”Doamne, ia-le ce-au furat, lasă-le cât au lucrat”, ”CCR-ul lui Dorneanu judecă sau dă cu banul?”, ”Timişoara, Bucureşti, Galaţi, Sibiu, Cluj, Iaşi rezistă, rezist şi eu”. Ei au şi bannere uriaşe pe care scrie ”#rezist”.

Manifestanţii au pornit în marşul de cinci kilometri pe care l-au făcut de câteva ori în ultimele două săptămâni.

Şi aproximativ 1.500 de timişoreni s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Victoriei, mitingul începând cu intonarea Imnului Naţional.

Oamenii au strigat lozinci precum: ”Rezistăm, nu plecăm”, ”Vrem justiţie nu coruptie”, ”Demisia”. Unii dintre cei prezenţi au pancarte, iar alţii drapele tricolore.

La un moment dat, cei prezenţi în Piaţa Victoriei din Timişoara au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Alte câteva sute de persoane protestează şi în alte oraşe din ţară, între care Galaţi, Craiova şi Alba Iulia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.