Câteva mii de credincioşi au participat, sâmbătă, la Pelerinajul de Florii din Bucureşti. Oamenii au purtat ramuri de salcie şi finic, dar şi icoana Intrării Domnului în Ierusalim. ”Am scos mărturisirea credinţei din interiorul zidurilor bisericii şi am arătat-o în public”, a spus Patriarhul Daniel la finalul procesiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit basilica.ro, câteva mii de credincioşi au participat, sâmbătă, la Pelerinajul de Florii.

Procesiunea a început, la Mănăstirea Radu Vod, cu slujba de binecuvântare a ramurilor de salcie şi de finic oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Ulterior, procesiunea condusă de Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a plecat spre Catedrala Patriarhală, în frunte fiind purtată icoana Intrării Domnului în Ierusalim.

Pe Dealul Patriarhiei, pelerinii au fost întâmpinaţi de Patriarhul României, PF Daniel.

„Am scos mărturisirea credinţei noastre din interiorul zidurilor bisericii şi am arătat-o în public, în cetate”, a spus Patriarhul Daniel la finalul Pelerinajului de Florii, citat de basilica.ro

În Duminica Floriilor, 21 aprilie, PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală împreună cu Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, şi cu Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.